4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kentsel Dönüşüm irtibat bürosu açıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Malatya Belediyesi'nin birlikte yürüteceği Kentsel Dönüşüm Projesi, açılan irtibat bürosu ile başlatıldı. 

Paşaköşkü Mahallesi Su Teknik Şefliği'nin yanında açılan Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu'nun açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz,. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır ile kalabalık bir topluluk katıldı. 

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, TOKİ'nin toplu konut projeleri ve Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte Malatya'da yapacağı yatırımın toplam değerinin 2 milyar YTL tutarında olduğunu belirtti. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulandığı alanlarda bugün kanalizasyon ve su gibi alt yapı hizmetlerinin yetersiz kaldığını belirten Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi ile vatandaşların tüm sosyal donatıları hazır olacak olan bir alanda yaşamlarını sürdüreceklerini belirtti. "Hemşehrilerimiz en güzel yerlerde oturmaya layıklardır" diyen Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi ile depreme dayanıklı evlerin inşa edileceğini kaydetti. 

AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, dünyanın artık gecekonduyu konuşmadığını ve Malatya'nın da bundan kurtulacak olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti. 

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya'da muhteşem bir projenin başlatıldığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmasında, "Bugün burada Beydağı'nın eteklerinde 2 milyon metrekare bir alanı kapsayan 9 mahallede yapacağımız Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde bir kentsel dönüşümdür. Şunu da ifade ediyorum. Kentsel dönüşüm işi çok zor bir iştir. Provokasyona açık, spekülasyona açık bir iştir. Açık söyleyeyim bu işten bir takım mesnet bekleyen, üretim bekleyen üretimsiz insanların bu işi engellemeye çalıştığı bir iştir. Bu işi çok net bir şekilde ifade etmek isterim biz devletiz, devletin memurlarıyız. Devlet vatandaşını mağdur etmez. Devlet niye vatandaşını mağdur etsin ki, niye vatandaşından istifade etsin. Şu söylenebilir 'Siyasi otorite hükümeti oluşturan siyasi yapı bu işi alacak kendi insanlarına peşkeş çekecek.' Böyle bir şeye kimse müsaade etmez. Artık dünya bütünleşti, dünya globalleşti, iletişim arttı. İnsanlar kendi haklarını kendi reel haklarını aramasını biliyorlar" şeklinde konuştu. 

Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü: "Buradaki kardeşlerimizin çağdaş mekanlarda sağlıklı mekanlarda sağlıklı mekanlarda çoluğunu çocuğunu parklarda oynatabileceği, yaşlılarını bahçelerinde dinlendirebileceği fonksiyon işlerinin daha çok artığı ve daha iyi düşünen şehir insanının düşüneceği şekilde düşünen ve üreten bir yapıya kavuşturmak için ve çoluğu çocuğuna miras olarak bırakabileceği bir ev. Sıkıştığı zaman satabileceği bir eve kavuşması için buradaki insanlarımızın hepsinin haklarını teslim edeceğiz. İsteyenlere parasını vereceğiz, isteyenlere ev vereceğiz. Bu imkanları hatta artık şu andaki imkandan fazlasından istifade edecek ama lütfen açık gözlülük yapmayacağız, devletle millet kucaklaşacak. Mahalli idare de bu işin uç beyliğini yapacak. Bu işe can havli ile sarılacak. Siyasilerimizle diğer sivil toplum insanı bu işe sahip çıkacak. Bu Malatya'mızın resmidir. Malatya'mızın Türkiye ye verdiği mesajın devamıdır. Bütün bu bölgede yaşayan 7 bin hane mi ne kadar olduğunu bilmiyorum. Bu insanlarımızın bu işe sahip çıkmasını bize güvenmesini bize dua etmesini diliyorum." 

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Türkiye'de istenilse bir tek gecekondunun bile kalmayacağını belirterek, Malatya Belediyesi'nin girişimleri ile Malatya'da önemli bir projenin başlatıldığını söyledi. Daşöz, Malatya'nın hem gecekondulardan ve hem de görüntü kirliliğinden kurtulacağını belirtti. 

Yapılan konuşmalardan sonra Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu'nun açılışı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat DANIŞ IP: 88.250.49.xxx Tarih : 20.07.2008 23:59:55

Şimdiye kadar vatandaşlarımız magdur edilmeyecegi söyleniyordu ama bu magduriyetin ölçüsü nedir açıklanmıyordu.. Geçtiğimiz seçimlerde beydağında AKP %90'ın üzerinde oy aldı. Partinin aldıgı oyların karşılığı böylemi olmalıydı! Bu gün cemal gürsel mahallesinde harıl harıl kat karşılığı inşaat yapırken tapulu yerler 1 e on kazanırken, beydağındaki tapulu araziye sahip olanların yerleri bayındırlıgın belirleyecegi fiatla değerini onda bire yitimiştir. Tapulu yerler imar planına açılamazmıydı. bizler imar planına karşı değiliz. Anacak Tokinin yapacagı kentsel dönüşüm projesine tapusu olan arazi sahipleri olarak destek vermeyeceğimizi kamu oyuna duyurmak isterim