2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

KESK'in iş bırakma eylemi

Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalara üye kamu çalışanları bugün öğleden sonra iş bırakıp, eylem yaptı. Eylemciler araç yolunu kapatıp yürüyünce, sürücüler klakson çalarak eylemcileri protesto etti. 

Öğretmenevi önünde toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, İnönü Caddesi'nde ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Soykan Meydanı'na yürüyerek geldi. Şehrin tek arterli olan İnönü Caddesi araç trafiğine kapatılınca, Ziraat Bankası köşesinde sürücüler klakson çalarak yolu kapatan eylemcileri protesto etti. Polis ise, kaldırımda yürümelerini isteyince, eylemcilerle polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Eylemciler daha sonra kaldırımdan yürüyerek Soykan Meydanı'na gitti. 

Soykan Meydanı'nda davul zurna eşliğinde halay çekildi ve sonra Sağlık Emekçileri Sendikası Malatya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Hasan Kaldık, basın açıklamasını okudu. Kaldık, "İnsanca yaşamak için ve insanca ücret almak için bugün hizmet üretmeyerek alanlardayız" dedi. 

2007 bütçesini protesto ettiklerini belirten Hasan Kaldık, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek sosyal güvenlik kanununa da protesto ettiklerini aktardı. Kaldık, eylemlerin dikkate almaması durumunda, yasal olarak eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. 

Eylemciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?