4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kimse Yok mu?

Van'da meydana gelen yangında evleri tamamen yandığı için dışarıda kalan Teker ailesi, hayırsever ve yetkililerin uzatacağı yardım elini bekliyor. 

Çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak üzere alışverişe çıkan Nihat ve Güler Teker'in Bostaniçi beldesi Şafak Mahallesi'nde bulunan evlerinde önceki gün yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tamamen evi sardı. Komşularının açtığı telefon üzerine evlerine gelen Nihat ve Güler Teker, bütün eşyalarının yandığını gördü. Geceyi bir yakınlarının yanında geçiren Teker ailesi, tamamen yanarak kullanılmaz evlerine geri döndü. En büyüğü 11 yaşında 6 çocukları olan Teker ailesi, hayırsever ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Maddi zararın yaklaşık 80 bin YTL olduğunu dile getiren Nihat Teker, belediye ve hayırseverlerin kendisine yardımcı olmasını istedi. Teker, kullanacakları tek bir malzemenin dahi kalmadığını belirterek, "Çocuklarıma okul kıyafeti almak için eşimle çarşıya gitmiştik. Komşularımızın telefon açmaları üzerine geldiğimizde evimizin tamamının yandığını gördük. Yangından sadece patlama ihtimaline karşı içeride bulunan bir adet mutfak tüpü komşular tarafından dışarıya çıkarılmıştır. Zaten başka da bir şeyimiz kalmadı" dedi.
Van Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk incelemede ise yangının elektrik kontağından çıktığı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?