2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Kimsesiz Çocuklar için eğlence programı

Malatya'da, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasıyla yurtlarda kalan çocuk ve gençler için eğlence programı düzenlendi.
Atatürk Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdu, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi Müdürlükleri'nin hazırladığı program, dün akşam Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi. Programa, Vali Vekili Bayram Öz, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Himayeye Muhtaç Çocuk ve Yaşlılar Derneği Başkanı Ece Budan, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yuva, yurt ve huzurevi müdürleriyle davetliler katıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, programda yaptığı konuşmada, "Gençlik bir milletin varlığının devamını sağlayan çok önemli bir güçtür. Ancak bu gücün gereği gibi kullanılması ve millete fayda sağlayabilmesi için iyi bir eğitim almaları gerekir" dedi. Yeterince bilinçlenmemiş, milli ve manevi değerlerden yoksun bırakılmış gençlerin tehlikeli ideolojilerin etkisinde kalacağına dikkat çeken Konan, "O zaman gençlik, ülkenin geleceğini tehdit eder hale gelir. Gençliği milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirirseniz, o zaman dış güçlerin etkisinde kalmaz, vatanı ve bayrağı için mücadele verir" şeklinde konuştu. 

Etkinlikler çerçevesinde daha sonra, yurtlarda kalan öğrenciler Türk Halk Müziği konseri verdi. Konseri müteakiben, çocuk ve gençler bir tiyatro gösterisi sundu. Program, Atatürk Çocuk Yuvası ile Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalanların folklor gösterileriyle sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 14:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?