30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kimsesizler buz pateni öğreniyor

KİMSESİZ ÇOCUKLARA BUZ PATENİ ÖĞRETİLİYOR

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki küçük çocuklara buz pateni öğretiliyor. İlk kez buz patenine giden çocuklar önce acemilik yaşadılar, ardından korkularını yenerek kaymaya çalıştılar.

MalatyaPark içerisindeki buz pateni pisti, Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki yetiştirme yurdunda kalan çocuklara açılarak, ücretsiz olarak buz pateni öğrenmeleri sağlandı.

İlk aşamada 26 çocuğun getirildiği buz pateni pistine giren minikler, önce düşmemek için panik yaşarken, ardından öğreticilerin yardımı ile korkularını yenerek kaymaya çalıştılar.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, bünyelerde toplam 250 çocuğa hizmet verdiklerini söyleyerek, çocuklara toplum desteğinin de şart olduğunu ifade etti. Konan, Buz Pateni Takımı oluşturacaklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, çocukların bu tür etkinliklerle desteklenmesinin önemli bir toplumsal faaliyet olduğunu ifade etti.

Çocukların haftanın belirli günlerinde buz pateni pistine getirileceği ve yapılacak seçmelerin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bir Buz Pateni Takımı oluşturulacağı ifade edildi.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA BUZ PATENİ ÖĞRETİLİYOR
KİMSESİZ ÇOCUKLARA BUZ PATENİ ÖĞRETİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 16:08:03
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 16:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?