4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kira fiyatlarındaki artışa tepki

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, birçok ürüne kuraklık ileri sürülerek zam yapıldığını belirterek, "Kiraların artışı sebebi de mi kuraklık?"diye sordu.

Düzova, yaptığı yazılı açıklamada, temel ihtiyaç ürünleri ile kiraların artmasına değindi. Düzova, "Temel ihtiyacımız olan gıda ürünlerinin fiyatı hızla artıyor. Sebebi ise, ülke yönetimindeki sıkıntılar, zamanında alınmayan tedbirler, kötü tarım politikaları, aşırı israf ve savurganlıktır. Bunu fırsat bilen küresel tefeci ve faizciler birçok gıda ürününün fiyatını arttırdı. Bu fiyat artışında kuraklığın etkisi az olmuştur. Bu fiyat artışları yeni değil, geçtiğimiz yıllarda her ay her yıl fiyat artışları oluyordu. Peki, kiraların artış sebebide mi kuraklık. 1970'li, 1980-1990'lı yıllar arasında ve 2001 krizi de mi küresel ısınmadan kaynaklandı? Dometesi üreticiden 60 kuruşa alıp, 3 YTL'ye satmanın sebebi de mi küresel ısınma?" dedi.

Bu astronomik fiyat artışlarını tüketiciye anlatmakta zorluk çektiklerini belirten Ali Düzova, zamlara dur denilmesini istediklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?