30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kiraz Şenliği'nde birlik mesajı

YEŞİLYURT KİRAZ ŞENLİĞİ'NDE BİRLİK MESAJI

Yeşilyurt 16. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği'nde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurtlular Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 16. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği'nin açılış töreni Güreş Sahası'nda yapıldı. Törene Vali Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Adalet Bakanlığı genel müdürlerinden

Abuzer Duran, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, ilçe ve belde belediye başkanları, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Zeki Akıncı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan tören öğrencilerin halk oyunu gösterileri ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Zeki Akıncı, "Sizi burada kalabalık bir şekilde karşılamak isterdik. Bu sözü 16.'kez söyledik. Biz birlikteliği seviyoruz. Bu birliktelik başarıyı ve sevgiyi getiriyor. Bugün 8 yavrumuz şehit oldu. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Burada birlikte yaşıyoruz. Şu Yeşilyurt'u örnek alın. Bu birlikteliği kimse bozamayacak" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'ta, Yeşilyurt'un eğitimde dünya ortalamasını üzerinde, sağlıkta ise Türkiye ortalamasını üzerinde olduğunu belirterek, çalışmaların el birliği ve görül birliği ile yapıldığını söyledi. Kavuk, "El birliği ve gönül birliği ile alt yapıyı hazırlamak bizim görevimiz. Bu bizim asli olan varlığımızdır. Gelecek kuşaklara iyiyi ve güzeli bırakmak bizim görevimiz" dedi. Kavuk, terör olayını lanetledi.

Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan ise, ilçedeki 330 hektarda dikili 33 bin kiraz ağacından yıllık 800 ton kiraz üretiminin yapıldığını belirterek, yaklaşık bin çiftçinin bu işle uğraştığını söyledi. Bulgan, kirazın ilçeye katkısını ise yıllık 2 milyon TL olduğunu kaydetti. Bulgan, terör olayını kınadı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, terör olayını kınayarak başladığı konuşmasına "8 askerimizin şehit olması yüreğimizi yaktı. Birlik ve beraberlik zamanıdır" dedi. Çalık, Yeşilyurt'a Meslek Yüksekokulu yapılması ile ilgili arazi tahsisi konusundaki çalışmaların devam ettiğini ve 2011 yılında Mehmet Kavuk Meslek Yüksekokulu temelinin atılacağını belirtti.

Vali Ulvi Saran ise, "Festivaller şehir ve beldelerin sosyal ve kültürel zenginliklerini ortaya koyan etkinliklerdir. Kiraz üretiminde son yıllarda hatırı sayılır bir şekilde rekolte olmaması üzücüdür. Anlaşıldığı kadarıyla küçük küçük alanlarda kiraz üretimi yapılıyor. Bunun geniş alanlara açılması gerekiyor. Devlet bu konuda çok ciddi katkılar sunuyor" diye konuştu. Vali Saran'da terör olayını kınadı.

Törende Manisa'dan gelen efeler de gösteride bulundu.

YEŞİLYURT KİRAZ ŞENLİĞİ'NDE BİRLİK MESAJI
YEŞİLYURT KİRAZ ŞENLİĞİ'NDE BİRLİK MESAJI
YEŞİLYURT KİRAZ ŞENLİĞİ'NDE BİRLİK MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 15:29:05
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?