3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kitap fuarı ve iftar çadırı açıldı

Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi tarafından organize edilen Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı ile İftar Çadırı açıldı.


Ramazan ayının başlaması dolayısıyla eski Belediye Meydanı'nda kurulan 20. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Törene Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı vakıf, dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Mehter Takımı gösterisiyle başlayan açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kitap okumanın insan hayatındaki önemli etkilerini ve faydalarını anlatarak, açılan kitap fuarının gereken ilgiyi de göreceğine inandığını söyledi. Bulut kitap fuarının açılmasına katkılarından dolayı Malatya Belediyesine teşekkür etti. Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, "Kitap Fuarımızın bu yıl 20.sini organize ediyoruz. İftar Çadırımız Yeni Camii meydanında kuruldu. Eski Ramazanların yaşatıldığı, insanların büyük beğenisini kazanan Ramazan eğlencelerinin düzenlendiği sahneyi ise Sümerparkta kurduk. Bütün Malatyalıları iftardan sonra Sümerparka bekliyoruz" dedi.
Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu'nun konuşmasından sonra İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun yaptığı dua ile Kitap Fuarının kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.
Açılışın ardından Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu törene katılanlarla birlikte standları gezdiler. Malatya Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İftar Çadırı, Yeni Camii Meydanı'nda kuruldu.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 18:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?