3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kız yetiştirme yurdunda başarı

Malatya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan Serpil Çelik şiir, Nurdan Ejder ise öykü dalında il birincisi seçildiler.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan yaptığı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı himayelerinde, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından '1.Ulusal Bizim Çocuklar Öykü ve Şiir Yarışması' düzenlenmiş olup, bu yarışmada İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan Serpil Çelik şiir, Nurdan Ejder ise öykü dalında il birincisi seçilmişlerdir" dedi.

Şiir dalında il birincisi olan Serpil Çelik'in Polis Amca İlköğretim Okulu 7.sınıf, öykü dalında il birincisi olan Nurdan Ejder'in ise Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi oldukları belirtilirken, pazartesi günü Ankara'ya gidip, "1.Ulusal Bizim Çocuklar Öykü ve Şiir Yarışması" Türkiye şampiyonası yarışmasına katılacakları kaydedildi.

"BİR TEK SENİ TANIMIYORUM ANNE"

Bu arada, Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan ve Polis Amca İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan Serpil Çelik, "Duyduğum Hasret"i isimli şiirinde, yurtta kalışını ve hayatını duygusal şekilde dile getirdi. "Bana yetim diyorlar. Meğerse ana babası olmayanlara böyle derlermiş. Tanımadığım kişileri tanıyorum. Bir tek seni tanımıyorum anne. Yetimlik de zormuş. Bir başıma olmuyor anne" gibi mısraları dizeleyen Serpil Çelik'in duygusal şiiri Malatya birinciliğini getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?