30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Köln Malatyalılar gecesi ilgi gördü

KÖLN MALATYALILAR GECESİ İLGİ GÖRDÜ

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Malatyalılar gecesi ilgi gördü.

Köln İntersaal'deki geceye Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile İhsan Koca, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen iş adamı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, Almanya'nın diğer kentlerindeki Malatyalı derneklerinin

temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Malatyalılar Gecesi'nde konuşan milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'den gelen Malatya heyeti olarak buradaki Malatyalı hemşehrilerine sürpriz bir haberleri olduğunu belirterek "Türk Hava Yolları yetkilileri ile görüşüp buradaki vatandaşların Malatya'ya direkt uçmak istediğini söyledik. Onlar da yeni sezonda direkt Malatya'ya uçak seferi düzenleyecekleri sözü verdiler. Bunu da bu gece müjdelemek istedik" dedi.

Malatya Valisi Ulvi Saran ise yaptığı konuşmada, "Malatya'dan kopup buraya gelen ve yaşadıkları ülkeye mükemmel bir şehirde uyum sağlayan vatandaşlarımızı kutluyorum. Özellikle Köln'de yaşayan Malatyalılar farklılık ve kültürlerini koruyarak buraya entegre olmuşlar. Bu çok önemli. Buradaki birlik ve beraberlikten çok etkilendik" diye konuştu.

Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit şunları söyledi:

"Bütün başarıların yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Tüm hemşehrilerimizi el ele verip derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Malatya'mız büyük bir mozaiktir. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürt'üyle her zaman tarih boyunca et- tırnak gibi yaşamış ve bundan sonra da sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir."

Bu arada, Almanya'da düzenlenen karnavalda ise Malatya'nın dünyaca meşhur kuru kayısısı dağıtıldı.

KÖLN MALATYALILAR GECESİ İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:43:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?