3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Konaklılar isyanda

Malatya merkez Konak beldesinin Malatya Belediyesi'ne bağlanmasına tepki gösteren belde halkı, yürüyüş düzenledi. Jandarmanın belde sınırından sonra izin vermediği yürüyüşte vatandaşlar, belde olarak kalmayı istediklerini belirterek imza kampanyası başlattı.
Beldenin Kayabaşı Meydanı'nda düzenlenen eylemde, Yenimahalle Muhtarı Nihat Koçyiğit, Bahçebaşı Muhallesi Muhtarı Mehmet Karağaç ve Su Mahallesi Muhtarı Azmi Yıldız konuşma yaparak, beldelerinin Malatya Belediyesi'ne bağlanmasını istemediklerini söyledi. Muhtarlar, 29 Mart 2009 seçiminde protesto için muhtar adayı olmayacaklarını ifade etti.

Konuşmacılar, Malatya Belediyesi'ne bağlanan 5 beldeden biri olan Konak dışındakilerin yargıya başvurmasıyla belde olarak kaldıklarını hatırlatarak, "Malatya'daki diğer beldeler gibi Mart ayındaki seçime Konak'ın belde tüzel kişilik olarak katılmasını talep ediyoruz" dediler.

Ellerinde çeşitle pankartlar taşıyan ve "seçimde adayımız da yok oyumuz da yok" sloganıyla belde sınırına kadar yürüyen Konak halkına belde sınırından sonra izin verilmedi. Beldede başlatılan imza kampanyası sonunda toplanacak imzaların Ankara'ya gönderileceği kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 18:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?