3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Konaklılar sandık başına gitmedi

Malatya merkeze bağlı Konak beldesi halkı, belde statülerinin kaldırılmasını protesto için ikinci kez sandık başına gitmedi.

 Konak beldesi halkı, "Aday da yok, oy da yok" dedi.
Malatya merkeze yakınlığı nedeniyle belediyelik statüsünün kaldırılıp Malatya Belediyesi'ne bağlanan Konak beldesi halkı, 29 Mart 2009 seçiminde sandık başına gitmemişti. Protestosunu sürdüren Konaklılar, bugün yapılan muhtarlık seçimi için de sandık başına gitmedi.

Konak'a bağlı Su, Bahçebaşı ve Yenimahalle'de dokuz sandıkta 3 bin 640 seçmen oy kullanması gerekirken, muhtar adayları olmadığı gibi sandıkta oy vermeye giden de olmadı.


Konak sakinlerinden Veysel Yiğit, Konak'ın belediyelik satüsünden kaldırılması nedeniyle bunu protesto etmek için 29 Mart'ta da sandığa gitmediklerini, bugün de gitmediklerini belirtip Konak'ın tekrar belediyelik olmasını istediklerini söyledi.
Mahir Karakaya, Konak'ın tavrının ortada olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Belediye tüzel kişiliğinin kaldırılması beldemize büyük haksızlık olmuştur.

İnsanlarımız, demokratik biçimde, çağdaş anlamda, kırmadan dökmeden oy kullanmadan kendisini ifade ediyor. Bu durumu protesto ediyor. Yetkililer sesimizi duymalı. Konak'ın haksız uygulaması giderilmelidir."
Konak beldesi halkı, "Aday da yok, oy da yok"dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 11:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?