3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kongre için geri sayım başladı

Bank Asya 1.Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor'da kongre için geri sayım sürerken, başkan adayı Hanifi Selimoğlu, eski kulüp başkanlarının alacaklarını silmeleri halinde kulübün kurtulacağını söyledi.


Malatyaspor Kulübü'nün olağanüstü kongresi 16 Mayıs'ta yapılacakken çoğunluk sağlanamadığından 23 Mayıs cumartesi gününe ertelenen kongrede aday olacağını daha önceden yaptığı basın açıklamasında bildirilen Hanifi Selimoğlu, "Bana ve arkadaşlarıma eski başkanlardan İlhan Kavuk ve Orhan Kaya alacaklarından vazgeçeceklerini defalarca bildirdiler" dedi.
Selimoğlu, "Malatyaspor'un takriben 27 milyon TL borcu söz konusu, bu borçların 10.5 milyon TL'si eski başkan alacakları oluşturuyor. Borçların 7 milyonu futbolcu alacakları, 600 bin TL kadar piyasa ve personel alacakları, geri kalan 9 milyon TL de SSK ve vergi borçları zaten bu borçlarda 10 yıla taksitlendirilmişti" ifadelerini kullandı.


Malatyaspor Kulübü'nün düştüğü bu durumdan son derece rahatsız olduğunu belirten Selimoğlu, ''Ben ve yola çıktığım arkadaşlarım Malatyaspor'a gönül vermiş sevdalı insanlarız. Ben yaklaşık 20 yıldır İzmir de yaşayan bir insanım. Malatyaspor'un içeride ve dışarıdaki her karşılaşmasına giden ve destekleyen birisiyim. Kulübün içinde bulunduğu durum beni ve arkadaşlarımı son derece üzmüştür. Küme düşmesi yetmezmiş gibi gerçeği yansıtmayan borçlandırılmalar yapılmıştır. Bu güzide kulübümüzü kapatmaya
yeltenenler hedefine ulaşamayacaklardır'' dedi.


Malatyaspor Kulübü'nün içinde bulunduğu borç batağından kurtulması için eski başkanların alacaklarının silinmesinin şart olduğunu belirten Selimoğlu, "12 Mayıs Salı günü eski başkanların alacaklarını silmesi noktasında sözler aldık ve adaylığımızı açıkladık. Eski başkanların alacakları silinirse kulübün ciddi bir borcu kalmıyor. Futbolcu alacaklarıyla da ilgili somut çözümler sağlanırsa Malatyaspor kurtulur ve son bir şans sloganıyla kulüp tekrar sağlıklı yapılandırılmayla arzu edilen düzeye gelir''
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 10:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?