30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Köylere altyapı için kaynak

KÖYLERİN ALT YAPILARI İÇİN YENİ KAYNAK AKTARIMI YAPILACAK

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya'daki köy alt yapı hizmetleri için 2010 yılı bütçesinden yaklaşık 10 milyon TL para aktarılarak, bu kaynağın 2011 yılında kullanılacağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, TBMM'deki yoğun çalışmaya karşın milletvekillerini fırsat bulduğunda halk günlerine katılacağını ifade ederek, Muharrem ayını da tebrik etti.

Öz, Malatya kamuoyuna ilk kez bir bilgiyi aktaracağını söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın başbakanımızın talimatı ile 2005 yılında farklı bir uygulama başlatıldı. KÖYDES ve BELDES. Bu KÖYDES ve BELDES kapsamında şimdiye kadar Malatya'ya 103 milyon TL, para gönderildi. Bu 103 milyon TL, Malatya'daki köy alt yapılarında kullanıldı. 2010 yılında ise iki parça halinde toplam 19 milyon TL para gönderildi. Hükümetimiz, hakikaten bereketli, maliye bütçesi bereketli. Şuanda Maliye'de 2010 yılı içerisinde kullanılmayan 500 ile 550 milyon TL arasında ortalama bir para artışı söz konusu. Bu parada köylerimizdeki hizmetlerde kullanılmak üzere, bütün İl Özel İdarelerine gönderilecek. İllere göre tam olarak paralar ayrılmadı. Ama tahmin ediyorum ki, 2010 yılı bütçesinden 2011 yılında kullanılmak üzere Malatya'ya ek olarak 8-10 milyon TL bir para gelecek. Bu para önümüzdeki hafta İl Özel İdare bütçesine aktarılacak ve köylerimizin hizmetinde kullanılacak. Bu 2010 yılı bütçesinde hesapta olmayan bir paraydı. Artık iş makinelerimiz akaryakıt yok diye durmayacak."

Öz, Turgut Temelli Alt Kavşağı ile Akpınar Kavşağı arasındaki alt geçitler ile Beylerderesi Viyadüğü'nün en son kendilerine verilen bilgiye göre 20 Ocak 2010 tarihinde tamamen bitmiş olacağını belirtti. Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelerek alt geçitler, Beylerderesi Viyadüğü ve Kültür Merkezi'ni açılışını yapacağını kaydetti.

Öz, alt geçitlerdeki gecikmelerin bürokratik hatalar ile inşaatlar esnasında çıkan kaynak sudan geciktiğini belirtti.

KÖYLERİN ALT YAPILARI İÇİN YENİ KAYNAK AKTARIMI YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 17:22:00
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 18:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?