6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Köylere havadan yardım

Malatya'da uzun süreden beri etkili olan kar yağışının ardından yolları kapalı olan köylerdeki kişilere, askeri helikopter aracılığıyla gıdaların dağıtımı sürüyor.

Pütürge ilçesine bağlı 18 köyün yollarının kar nedeniyle kapalı olması sonucu vatandaşların gıda sıkıntısı çektiğinin tespit edilmesi üzerine Malatya Valiliği ve Pütürge Kaymakamlığı yardım için hazırlık yaptı. Yollardaki kar kalınlığının 2-3 metreyi bulması ve çığ tehlikesi bulunması nedeniyle Malatya Valiliği'nin talebi üzerine devreye giren 2. Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Malatya'daki Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndaki askeri helikopterleri yardım için harekete geçirdi.

Pütürge ilçesinde Kaymakamlık, Malatya merkezde İl Özel İdaresi ve Kimse Yok mu Derneği'nin tarafından oluşturulan gıda paketleri askeri helikopterlerle köylere götürülerek muhtarlara teslim edildi. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, "Malatya genelinde uzun süre yağan kardan dolayı en çok etkilenen ve yolları kapalı bulunan Pütürge'nin 18 köyüne acil gıda ihtiyaçları olan yardım paketleri kara kuvvetlerine bağlı helikopterler ile ulaştırıldı.Bu köylerin bulunduğu yerler dik yamaçlarla çevrili, yağan kar ve oluşan tipi yüzünden yer yer kar kalınlığı 2-3 metreyi bulmakta, çığ oluşma ihtimali yüksek olduğu gibi yer yer çığ düşmekte, tüm olumsuz hava koşullarına rağmen buralarda iş makinelerimiz yol açma çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Kimse Yok mu Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Temel ise, "Pütürge ilçesinde 18 köyde oturan vatandaşlara gıda yardımı yapılacağını, Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın talebi üzerine öğrendik. İlk etapta 100 koli hazırladık" diye konuştu. Köylere toplam 486 adet gıda paketi dağıtılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2012 Cumartesi 23:33:39
Güncelleme :3 Mart 2012 Cumartesi 23:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?