3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Köylüler çok dertli

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene köyünün içme ve sulama suyu sıkıntısı ile yolların bozukluğundan şikayetçi olduğu bildirildi.


AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Yeşilyurt ilçe Başkanı Fikret Çolak ile Yeşilyurt İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Şireci, Cercis Taşdemir ve Mahmut Boyun, Gözene köyünü ziyaretlerinde halkın sorunlarını dinledi. Köydeki Meletderesi suyundan yararlanmak istediklerini söyleyen köy muhtarı Cumali Aydın, ayrıca yollarının bozuk olmasından da şikayetçi oldu. Köyün Ay Yokuşu mevkii yolunun ise stabalize olduğu, kayısı ağaçlarının tozdan zarar gördüğü belirtilip, 6 kilometrelik yolun asflatlanması istendi. Aslfaltlanması istenen yolun altyapısının köylüler tarafından karşılanacağı tahhüdü yapılırken, bu yıl en azından 3 kilometrelik bölümün asfalt yapılmasını isteyen köylüler, köyden ağır tonajlı kamyonların geçmesi nedeniyle yollarının bozulduğunu dile getirdiler.
KÖYDES kapsamında Yeşilyurt ilçesine 100 bin TL ayrıldığını, bütün ilçeye ayrılan 100 bin TL ödeneğin yetersiz olduğunu dile getiren İl Genel Meclisi üyeleri, bu yıl ödeneğin azlığı nedeniyle taleplerin 2010 programına alınması için çalışacakları sözünü verdiler.


Bu arada, köy halkı, köyde inşaatı süren 12 derslikli ilköğretim okulunun tamamlanması ile okul sıkıntısının giderilmiş olacağnı söyleyip, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?