4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Köylüler 'o yol' için eylem yapmıştı

Malatya'da, 9 kişinin ölümüne neden olan Arapgir-Divriği karayolunun 16 yılda bitirilmemesi nedeniyle köylülerin bir ay önce yolun çukurlarını çakılla doldurarak eylem yaptığı belirtildi.

Arapgir-Divriği karayolunun 10. kilometresinde, M.Ç.'nin kullandığı 44 HA 643 plakalı minibüsün devrilmesi sonucu Mehmet Özbek, İmam Metin, Dilfurus Yaman, Sultan Kuru, Tamam Metin, Latife Açık, Satı Çolak, Sultan Şahin ve Ali Yılmaz hayatını kaybetti.

Yapımı 16 yıldan beri devam eden Arapgir-Divriği karayolu için köylüler geçen 12 Temmuz günü bir araya gelerek eylem yapmışlardı. Yapımına 1992 yılında başlanan Arapgir-Divriği karayolunu bugünkü şartlarda hizmete yetersiz gören bölgedeki 8 köyün muhtarı ve sakinleri, yaptıkları ortak protesto eyleminde, "Köy yolu değil, Güneydoğu-Karadeniz devlet yolu", "Göç değil hizmet istiyoruz", "Devletimize, hükümetimize saygılıyız" ifadelerinin yer aldığı pankartlar taşımıştı.

Eyleme, kazada 9 ferdini kaybeden Suceyin köyü ile birlikte Yeşilyayla, Sugeçti, Tahran, Taşdibek, Şağıluşağı, Çiğnir, Eğnir köyünden katılanlar olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 18:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?