3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kredi isteyen KOBİ'ye çağrı

MALATYA 2009'UN İLK 6 AYINDA 45 MİLYON TL KREDİ KULLANDI

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 100 bin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeye (KOBİ) önümüzdeki günlerde kredi verileceğini, Malatyalıların da krediden faydalanmak için KOSGEB'e müracaat etmelerini istedi.

Milletvekili Mücahit Fındıklı yaptığı açıklamada, "Dünya'da patlayan bu ekonomik krizden, Türkiye en çabuk çıkacak ülkelerden bir tanesidir. İstanbul'da bütün dünya para patronlarının toplandığı yeni bir ekonomik düzenin gerekli olduğu görüşleri ortaya çıktı. Tabi bu ekonomik krizin ülkemizde daha rahat atlatılabilmesi ve kobilerimizin üzerindeki yükün daha da hafifleyebilmesi adına bildiğiniz gibi bir dizi çalışmalar yapmıştık. 2009 yılının ilk 6 ayında Malatya'nın kullandığı kredi miktarı 40 milyon

TL'dir. Bunların bir kısmı uzun vadeli bir kısmı da hibe desteğidir. KOBİ yasasında yapılan değişiklikle hizmet sektörü ve esnaflara yönelikte kanun değişikliği hazırlandı. Şuanda kaynak ayrıldı. Özellikle bayan girişimcilere öncelik tanınmak üzere 3 yılı ödemesiz destekler önümüzdeki dönemde başlıyor. 2009'un son çeyreğinde 100 bin KOBİ'ye destek olacak. Malatya'dan da bundan faydalanmak istenler KOSGEB'e başvurabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 12:22:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 12:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?