3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kültür elçilerine sertifika verildi

Malatya Valiliği'nin "Sağlıklı Gelecek" projeleri kapsamında yer alan, Malatya Kültür ve Yaşam Derneği'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Kültür Rehberleri yetiştirme projesi kapsamında öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, proje sponsor ve koordinatörleri, veliler ve kültür elçileri öğrenciler katıldı. Kültür Rehberleri yetiştirme amacıyla ilköğretim 5 ve 6. sınıflarda okuyan ve 24 öğrencinin katıldığı eğitim projesi 21 Şubat'ta başlamış ve süre içerisinde öğrencilere; taşınır-taşınmaz kültürel ve doğal varlıkları ile kültür-sanat-siyaset- ekonomi- bilim- spor gibi alanlarda yetişmiş değerlerini tanıma ve Malatya'nın yaşam kültürü konularında eğitim verildi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, kültür elçileri yetiştirme projesi kapsamında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tarihimizin korunması için gönüllü insanlara ihtiyacımız var. Şehrimizi özde sevip, geliştirmek için artık iş yapma zamanıdır. Kültür elçileri gençlerimiz, yaşam boyu Malatya'ya hizmet yapacak ve şehrimizi tanıtacaklar" dedi.
Daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz, Kültür Elçileri'ne sertifikalarını takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?