4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kültür sanat merkezi projesi tamam

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Kültür ve Sanat Merkezi Projesi'nin tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini belirterek, "Bölünmüş yollara önem veriyoruz" dedi.

İstasyon Virajı, Dede Korkut Parkı karşısı, Atayıklar benzinliği yanındaki yere yapılacak olan Kültür ve Sanat Merkezi'nin, proje ve yaklaşık maliyet çalışmalarının tamamlandığını bildiren Ali Kazgan, "Yapılan protokol gereğince Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yüzde 50'si, Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce yüzde 25'i ve Malatya Belediyesi'nce de yüzde 25'i karşılanacak olan Kültür ve Sanat Merkezi'nin bu ay içerisinde ihale edilmesi bekleniyor" dedi.

Bölünmüş yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Kazgan, Doğanşehir ilçesinde 19 kilometrelik bölünmüş yolun sanat yapılarının ve 10 kilometrelik yolda da toprak işlerinin tamamlandığını aktararak, "Üst yapı ihalesi gerçekleştirildi. Bu yıl asfaltlanarak bu bölümün hizmete açılması planlanıyor" şeklinde konuştu.

Akçadağ ilçesi Tataruşağı - Gürkaynak arasındaki bölünmüş yolun sanat yapısı ihalesinin 27 Haziran 2008'de yapıldığını belirten Ali Kazgan, "Bu yolun ihalesi yüzde 49 tenzilatla sonuçlandı. İhale bedeli 853 bin artı KDV olarak gerçekleşti. Sanat yapısı ihalesi sonrasında bu bölümünde toprak kazı işlemine başlanılacak. Bu güzergahta, toplam 10 kilometre bölünmüş yol yapılmış olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?