4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kuraklıkla ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in cevaplandırması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kuraklık sorunlarını kapsayan soru önergesi verdi.

Aslanoğlu, soru önergesinde, "Ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle tarım ürünlerimizin önemli bir kısmı tarlada yeşermemiş ve kavrulmuştur. Yine meyve ağaçlarında oluşan çiçekler dökülmüş veya çiçek dönemi sonrasın oluşan don, aşırı sıcak, rüzgar ve susuzluk nedeniyle tüm meyveler dökülmüştür. Ülkemizde yaşanan bu sorunlardan dolayı, çiftçilerimiz elektrik, gübre, akaryakıt, işçilik ve kredi borçlarını ödeyemez hale gelmiştir" dedi.

Aslanoğlu'nun Bakan Eker'in cevaplandırmasını istediği sorular ise şöyle sıraladı;

"Kuraklıkla ilgili bakanlığınızca alınmış ve alınacak önlemler nelerdir?, Bu yaşanan sorunlar tabi afet kapsamı içerisine alınacak mı? Önemli ölçüde maddi zarara uğrayan çiftçilerimiz ve üreticilerimizin sorunlarına nasıl çözüm bulacaksınız? Kuraklıkla ilgili hangi illerde çalışmalar yapılmaktadır. Malatya'daki üretici ve çiftçilerimizin hasar tespiti yapılarak, oluşan zararlarını karşılayacakmısınız?"

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 12:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?