3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kuraklıkla mücadele masaya yatırıldı

Malatya Tarım İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, İlçe Kaymakamları, kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları, sulama birlikleri temsilcileri, Ziraat Odaları temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı konuşmasında, "Malatya'da en önemli sorun özellikle yaz aylarında yağışın yetersizliğidir. Meteorolojik verilere göre, son yıllarda yıllık yağış miktarı Malatya'da uzun yıllar ortalamasının 100 kilogram altındadır. Yer üstü ve yeraltı su kaynaklarımız giderek azalmaktadır. Mevcut su rezervleri çok bilinçli ve planlı kullanılmak zorundadır" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, “Aldığımız su yeteri derecede değil. Şubat ve Mart aylarında uzun yıllar ortalamasının yağışı alındı. Ancak Ocak ve Aralık ayı bir facia. Özellikle barajlardaki su seviyesi çok önemli. Battalgazi, Malatya merkez,Şahnahan, Yazıhan ve Akçadağ bölgelerinde bu yıl ciddi olarak kuraklık riski görüyoruz. Geçen yıl yaşanan sıkıntılar biliniyor. Sulama suyuna hücum edilince başka sıkıntılar yaşandı. Dünyanın en iyi planını da hazırlansa, bu plan uygulanmadıktan sonra hiç bir önemi yoktur. Herkes üzerine düşen görevi yapacaktır. Herkes görevini yaparsa, kuraklığı belki engelleyemeyebiliriz ama kuraklığın vereceği zararları en aza indirebiliriz" şeklinde konuştu.

Katılımcı kurum ve kuruluş temsilcilerine Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kitapçığı verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 21:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?