6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Kur'an konferansına ilgi büyüktü

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Ramazan ayı nedeniyle "Kur'an'a Göre Müslüman'ın Nitelikleri" adlı bir konferans tertipledi.


Belediye arkasındaki iftar çadırında, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Zülfikar Durmuş tarafından verilen konferans, büyük ilgi gördü.

Müslüman'da olması gereken en önemli özelliklerden bir tanesinin Allah'tan korkmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Zülfikar Durmuş, bir yerde Allah'ın ismi geçiyorsa, ya da Allah'ın ismi zikrediliyorsa Müslüman'ın kalbinin titremesi gerektiğini, günde beş defa okunan ezan ile namaza yapılan çağrıya cevap vermeyen, namaza koşmayan bir Müslüman'ın Kur'an'da belirtildiği gibi imanını tazelemesinin şart olduğunu vurguladı.


"Allah insana şah damarından daha yakındır, önemli olan bizlerin Allah'a olan yakınlığıdır" diyen Durmuş, Allah'a yakın olmak için Allah'a olan kulluk vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmemiz gerektiğini söyledi. Allah'ın ayetlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Zülfikar Durmuş, bu nedenle yeryüzünde yaşayan Müslümanlar'ın büyük çoğunluğunun sıkıntı içinde olduğunu, bunun sebebinin ise dünyaya aşırı bağlılık ve Allah'ın ayetlerinin terk edilmesinden kaynaklandığını söyledi. Bir Müslüman'ın hayatını Allah'ın ayetleri doğrultusunda tanzim etmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş, yaptığı dua ile konuşmasını bitirdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 20:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?