4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kur'an Kursları arası yarışma

Malatya İl Müftülüğü tarafından 2008 yılı içerisinde Yaz Kur'an Kursları arasında düzenlenen yarışmanın finali yapıldı.

Malatya Belediye konferans salonunda yapılan yarışmanın finalinde 8 cami bölge grup birincileri ile 7 Kur'an kursları bölge birincileri, Dini Bilgileri ve Yüzünden Kur'an Okuma kategorilerinde ter döktü.
Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kendi bölgelerinde başarılı olan öğrencilerin final yarışmasında bir araya geldiklerini belirtti.

Sönmezoğlu, "Bu öğrencilerimizin esasında hepsi birinci. Ancak, İl Müftülüğü genelinde 1-2 ve 3. seçmemiz gerektiği için böyle bir yarışma yapmamız gerekli oldu. İnşallah öğrencilerimiz burada gerekli olmuş oldukları bilgileri ortaya koyacaklar. Güzel bilgiler aldıklarına biz inanıyoruz. Bu sene Kur'an kurslarımızın çok faydalı geçtiğini yakından gördük" dedi.

Daha sonra öğrenciler Dini Bilgileri ve Yüzünden Kur'an Okuma kategorilerinde yarışmaya tabi tutuldu. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından ayrı ayrı yapılan yarışmalarda camiler arasında; birinciliği Kozkökü Camii öğrencisi Melih Alay, ikinciliği; Niyazi Mısri Camii öğrencisi Ahmet Göksoy, üçüncülüğü Uçbağlar Camii öğrencisi Ruveyda Nur Ağırbaş kazandı. Kur'an Kursları arasında ise birinciliği Fahri Kiğılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Sümeyye Beyza Metin, ikinciliği Çöşnük Erkek Kız Kur'an Kursu öğrencisi Hasan Doğan, üçüncülüğü Topraksu Kız Kuran Kursu öğrencisi Fatma Beyza Çolak aldı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere tam, yarım, çeyrek altın ve katılan tüm öğrencilere birer kitap seti hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 12:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?