6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Kurban kesim ücretleri açıklandı

Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Kurban Bayramı’nda ehliyetli kasapların büyükbaş hayvan kesim ücretlerinin 80 milyon, küçük baş kesimlerinin 17 milyon lira olarak belirlendiğini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, Malatya Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde toplandı.

Komisyon adına açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek, 20 Ocak 2005 tarihinde idrak edilecek olan Kurban Bayram günlerinde işyerlerini kurban kesim alanı olarak açmak isteyen vatandaşların başvurularının yarın sona ereceğini belirtti.

Gerek, geçtiğimiz yıl kasapların yaşadığı yemek sorununu da bu yıl giderildiğini belirterek, Kurban Bayramı’nda ehliyetli kasapların büyükbaş hayvan kesim ücretlerinin 80 milyon, küçük baş kesimlerinin 17 milyon lira olarak belirlendiğini söyledi.

Müftü Gerek, kurban kesim yerlerinin hijyenik şartlara uygun olacağını, sokak aralarında kurban kesilemeyeceğine işaret edip, vatandaşlardan bu konuda hassasiyet isteyip, kurban kesim alanlarında kurbanların sağlıklı ortamda kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurban Bayramı’nda kasap olarak görev alacakların, kasaplıklarını belirten belgeyle birlikte Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Malatya-iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 17:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?