7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Kurbanlık piyasası canlanıyor

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık piyasası da canlanmaya başladı.

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Aleaddin Çalışkan, 20 Aralık'ta başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle il dışından küçük ve büyükbaş hayvanların gelmeye başladığını belirtip fiyatın geçen yıla göre yüzde 20 civarında arttığını söyledi. Küçükbaş hayvanın canlı kilosunun 4-5YTL, büyükbaş hayvanın canlı kilosunun da 5-6 YTL civarında işlem gördüğünü bildiren Çalışkan, önümüzdeki günlerde daha fazla hareketlilik beklediklerini kaydetti.
Bu arada Kurban Kesim Komisyonu tarafından küçükbaş hayvan kesim fiyatının 20 YTL, büyükbaş hayvan kesim fiyatının da 100 YTL olarak açıklandığını söyleyen Çalışkan, merkezde 28 yerin kurban kesim yeri olarak belirlendiğini aktardı.

Malet Hayvan Kesim Kombinası'nda bu yıl Mehmetçik Vakfı'na toplu kesim yapılacağı için vatandaşların burada kurbanlık kesimi yaptıramayacağını söyleyen Çalışkan, kasaplık sınavının Kurban Kesim Komisyonu tarafından 6 Aralık Perşembe günü yapılacağını ve sınava katılıp başarılı olanlara Kurban Bayramı'nda kesim belgesi verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?