4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kurs öğrencilerinin başarısı sevindirdi

Yerel Gündem 21 tarafından açılan Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) Kursu'na katılan öğrencilerin başarılı oldukları belirtildi.

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Çocuk Çalışma Grubu ve Malatya Aktif Eğitim Girişimcileri Derneği işbirliği ile yürütülen "Ders Destek Kursu" projesi ile eğitim alan öğrencilerden 22'si yapılan OKS sınav sonuçlarına göre çeşitli okullara yerleşmeye hak kazandı.

Geçen yıl yapılan sınavda 72 öğrenci arasında 21 öğrenci çeşitli okullara yerleşirken, bu yıl yapılan sınavda 50 öğrenci arasında 22 öğrenci yaptıkları tercihler sonucunda çeşitli okullara yerleşti.

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Çocuk Çalışma Grubu Temsilcisi Mustafa Adıgüzel, 2007-2008 eğitim öğretim yılı içerisinde maddi durumu yetersiz olduğu için dershaneye gidemeyen, başarılı öğrencilere yönelik oluşturulan kurs sonucunda 50 öğrenciden 22 öğrencinin Anadolu, Meslek ve Teknik Liselerine yerleştirildiğini açıkladı.

2007-2008 Eğitim Öğretim sezonunun başlaması ile birlikte öğrencilerin OKS'de başarılı olmaları ve gelecekte iyi bir meslek sahibi olmaları için böyle bir çalışmaya gönüllü bir şekilde katkı sağladıklarını belirten Yerel Gündem 21 Çocuk Çalışma Grubu Temsilcisi Mustafa Adıgüzel, bu çalışmalarda kendilerine destek sağlayan diğer gönüllü öğretmenlere, ayrıca bu projenin hayata geçirilmesinde maddi ve manevi olarak destek sağlayan Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 17:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?