3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kursiyerlere sertifikaları verildi

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Yardım Gönüllüleri Derneği işbirliği ile düzenlenen Bilgisayar İşletmenliği, Diksiyon ve İngilizce kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Yerel Gündem 21 salonunda düzenlenen sertifika törenine, Belediye Başkanı Cemal Akın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Oğuzhan Göktolga, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, kursiyerler ve aileleri katıldılar.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Oğuzhan Göktolga, belediyelerin sadece şehrin asfalt, yol ve kaldırım çalışmaları düzenlemeleri ile bilindiğini, aslında şehri yöneten belediyelerin sosyal belediyecilik alanında da önemli fonksiyonlarının olduğunu belirterek, Genel Sekreterlik bünyesinde 2005 yılından itibaren bin 300 vatandaşa meslek edindirmeye yönelik eğitimler verildiğini, ayrıca Malatya'da yine ilk olarak Çocuk Bakıcılığı Kursu açtıklarını, bu kursta da 14 bayana eğitim verildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise konuşmasında, 5 yıl boyunca sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetler üretildiğini belirterek, Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği'nin bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarından da bugüne kadar bin 300 vatandaşın faydalandığını, Malatya ve Türkiye'nin kaderinin eğitimle düzeleceğini vurguladı.

Konuşmalardan sonra 67 kursiyere sertifikaları Belediye Başkanı Akın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Oğuzhan Göktolga ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Genel Sekreterlikten verilen bilgiye göre şu anda Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği Kurslarının devam ettiği, bu kursların gelen talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Malatya Yardım Gönüllüleri işbirliği ile sürdürüleceği kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?