30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kuru kayısı fiyatları yükseldi

KURU KAYISI FİYATLARI YÜKSELDİ

Malatya'da kuru kayısı fiyatı yükselişe geçerken, üreticilerin mecbur kalmadıkça kayısılarını bugünlerde satmamaları istendi.

Birinci kalite kuru kayısının toptan kilosu 5-6 TL arasında işlem görürken, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artmasının beklendiği bildirildi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle rekolte düşüklüğü olmasından dolayı bu yıl fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklediklerini ifade edip, "Üreticiler, elindeki kuru kayısıları bugünlerde satmasınlar" dedi. İşçi ücreti gibi giderleri ödemek için üreticinin bir miktar kayısıyı satma düşüncesinde olabileceğini, ancak bu ayın sonunda devletin zaten don'dan zarar görenlere ödemeyi başlatacağını söyleyen Polatbaş, "Kayısı çiçeklerinin

don'dan zarar görmesi nedeniyle üreticilere bu ayın sonuna doğru ödeme yapılacak. Üreticiler, işçi giderlerini, alacakları parayla ödeyebilir. Bazı ihracatçılar, üreticiyi kandırıp, bugünlerde elindeki kayısıyı almak istiyor. Üreticiler uyanık olmalıdır" ifadelerini kullandı..

KURU KAYISI FİYATLARI YÜKSELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 14:10:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 16:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?