7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Kutlu doğum haftası kutlamaları

Iğdır Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve Müftü Yardımcısı Mahmut Aydın Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak kutlama etkinliklerini Bike Restoranda düzenlenen yemekte basın mensuplarına anlattılar. 

Mütfü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün her yıl "Kutlu Doğum Haftası" adıyla ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlandığını belirtti. Müftü Mehmet Sönmezoğlu. :"Bu yıl 19'ncusu kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası'nda Türkiye genelinde konferans, panel ve diğer sosyal-kültürel faaliyetlerle icra ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı bu etkinliklerle Peygamber Efendimizin insanın mutluluğuna yönelik mesajlarını günümüz şartlarını da dikkate alarak geniş halk kesimlerine ulaştırmanın faydalı olacağına inanmaktadır." dedi. 

Hafta münasebetiyle 17 Nisan Salı günü İnci Düğün Salonu'nda saat 13.30 da "İslam'da İnsan Sevgisi" konulu bir sempozyum düzenleneceğini ifade eden Sönmezoğlu, sempozyuma konuşmacı olarak Prof. Dr. Hüsref Subaşı'nın katılacağını söyledi. Sönmezoğlu, 18 Nisan Çarşamba günü ise bayanlara yönelik il vaizi Zehra Yılmaz tarafından "Kadın Bakış Açısı ile Hz. Peygamberin sevgisi" konulu vaazın Nuh Nebi camiinde verileceğini ifade etti. 

Peygamber sevgisinin toplumun tüm kesimlerini için ortak bir değer, birleştirici bir güç olduğunu ve bu amaçla hafta boyunca din görevlileriyle birlikte hastane, çocuk yuvası, yaşlılar evi ve diğer kurumları ziyaret edeceklerini belirten İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu " İlimizdeki eğitim kurumlarına Kur'an-ı Kerim meali, ilmihal ve Peygamberimi ve Kitabımı Öğreniyorum isimli kitaplar hediye edeceğiz, Peygamberin isimleri muhtevalı 'El İşi' sergisi, Kutlu Doğum aşı ikramı, öğrencilerin katılacağı şiir ve kompozisyon yarışmaları, yöneticilere gül dağıtımı gibi etkinliklerin yanı sıra başta Peygamber efendimiz olmak üzere tüm peygamberlere, şehit ve gazilere, alimlere, hayır sahibi insanlar ile vefat eden tüm Müslümanların ruhlarına hediye edilmek üzere hatim duası yapılacak."dedi. 

Sönmezoğlu daha sonra şunları kaydetti: “ Peygamber Efendimizin davranışlarının ahlaki olarak dayandığı esaslar araştırıldığında bunların en başında; O'nun engin alçakgönüllülüğü, yumuşak huyla muamelede bulunması ve insan sevgisinin geliyor. Bizler de Peygamber efendimize, sevgimizi en güzel hislerimizle dile getirelim, O'nun anlatıldığı,O'nun anıldığı meclislere en geniş katılımla iştirak edelim"diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 11:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?