4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Lösemililer her an hatırlanmalıdır'

Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği (LÖSEÇ) Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, lösemi hastalığını ve hasta çocukları sadece bir günde değil, yaşantının her anında hatırlamak gerektiğini söyledi. 

"Lösemili Çocuklar Haftası" nedeniyle dernek binasında bir basın açıklaması yapan Gürbüz, "Her yıl Kasım ayının ilk haftası Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanmaktadır. 

Lösemi hastalığını ve hasta çocuklarımızın varlığını sadece belli gün ve haftalarda değil, yaşantımızın her anında bizlerin bir parçası olduğunu bilmeliyiz. Unutmayalım ki gözümüzü kapatarak ya da arkamızı dönerek onların varlığından bihabermiş gibi davranamayız. Her yıl ortalama bin 500 çocuğumuzun yakalandığı bu hastalığa bizlerin veya çocuklarımızın yakalanmayacağını nereden bilebiliriz. Yarının büyüğü ve geleceğimizin teminatı olarak nitelendirdiğimiz çocuklarımıza refah düzeyi yüksek ve sağlıklı bir toplum teslim etmek istiyorsak birey yada topluluk olarak meydana gelen aksaklıklara karşı çözümün bir parçası olmalıyız" dedi. 

Gürbüz, Malatya'da kendi imkanları doğrultusunda lösemi hastalarına yardımda bulunduklarını belirterek, "Derneğimizin en çok önem verdiği husus hastalar içinde hayati önemi yüksek olan kan ve trombosit (beyaz kan) teminidir. Bizler LÖSEÇ olarak bu hususta iyi bir yol kat edip, Turgut Özal Kan Bankasının da katkılarıyla hastalarımıza Gönüllü Kan Vericisi ve kan bulma hususunda yüzde 90 oranında başarı sağlanmıştır. LÖSEÇ olarak bizler gerek löseminin tanıtımı gerekse hasta ve hasta yakınlarının çektiği sıkıntıların çözümü için elimizden geln çabayı sarf edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Kutlamalar çerçevesinde yapılacak olan etkinliklere de değinen Gürbüz; "Hafta içerisinde, lösemili çocuklarımızı hastanelerde ziyaret ederek, onlara çeşitli hediyeler vereceğiz. Televizyon kanallarında canlı yayınlara katılım gerçekleştirip, lösemi ve derneğimizin tanıtımını yapacağız. Soykan Parkı önünde kuracağımız stand ile afiş, broşür dağıtılacak, kan ve gönüllü kan bağışı kampanyası düzenlenecek. 9 Kasım'da ise Sabancı Kültür Sitesi'nde yapacağımız tiyatro gösterisi ile organizasyonumuzu kapatacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?