4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

M.Akif Ersoy anısına şiir ziyafeti

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden oluşan şiir programı ilgi gördü.

Bilim Koleji, ilköğretim okulları arasında geleneksel olarak düzenlediği şiir okuma yarışmalarından birini daha gerçekleştirdi. Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışması’nın finali, ilköğretim okulu öğrencisi 15 yarışmacının katılımıyla, Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Jüri, Şifre Yayınları Türkçe Bölüm Sorumlusu Naci Eroğlu, Odak Dershanesi Türkçe Öğretmeni Süleyman Ünlü ve İnönü Üniversitesi Türkçe Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlhan Erdem'den oluştu.

Akif'in hayatının anlatıldığı sine vizyon gösteriminin de yapıldığı programı Bilim Koleji öğretmenlerinin şiir dinletileri renklendirdi. Yarışmada, birinciliği “Ya Şehid Ol, Ya Gazi" şiiriyle Hidayet İ.Ö.O. öğrencisi Ervanur Bulundu, ikinciliği "Kızım Benim" şiiriyle Türkiyem İ.Ö.O. öğrencisi Elif Doğandemir, üçüncülüğü ise "40 Yaşındasın" şiiriyle Hanımınçiftliği İ.Ö.O. öğrencisi Özge Ercan kazandı. Abdulkadir Eriş İ.Ö.O. öğrencisi Dilem Avşar, Yavuz Selim İ.Ö.O öğrencisi Nurullah Koç ve Atatürk İ.Ö.O. öğrencisi Gülşah Selçuk'un da mansiyona hak kazandığı yarışmada, birinciye tam altın ve kitap, ikinciye yarım altın ve kitap, üçüncüye çeyrek altın ve kitap hediye edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara Milli Şair'in "Safahat"ı hediye edildi.

Çok sayıda davetlinin dinleyici olarak katıldığı yarışmada oldukça duygulu anlar da yaşandı. Birbirinden güzel şiirlerini sunmak için ilginç kıyafetleri ve sahne performanslarıyla seyirci önüne çıkan yarışmacı öğrenciler, zaman zaman izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?