2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Mahalle kavgasına polis müdahelesi

Malatya Yıldıztepe Mahallesi'nde 29 Ağustos 2006 tarihinde gençler arasında çıkan kavgada bir kişinin ölmesi üzerine Bulgurlu köyüne taşınan 12 aile yeniden evlerine dönmek isteyince gerginlik yaşandı.

29 Ağustosta gençler arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Sezer Taş, Özgür Gezek'i (24) başından bıçakla yaralamış, Gezek, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Sezer Taş da çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştı.

Olaydan sonra çoğunluğu akraba olan mahalle ikiye bölünmüş ve 12 aile evlerini terk ederek Bulgurlu köyüne taşınmıştı. Bir süre önce evlerine geri gelmek isteyen aileler, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'dan yardım istedi. Daşöz ve Kahya, araya girerek aileleri barıştırdı.

BARIŞMALARINA RAĞMEN TEPKİ GÖSTERDİLER

Polis, aileler gelmeden mahalledeki evlere yönelik “Şafak Operasyonu” düzenledi. Evlerde yapılan aramada, çok sayıda delici ve kesici aletin yanı sıra 2 tabance ve 3 av tüfeği ele geçirdi. Aramadan sonra, 12 aile evlere yerleştirilmeye başlandı. Mahalleyi terk edenlerin geri dönmesine tepki gösteren diğer aileler, buna taş ve sopalarla engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine, polis olaya müdahale etti. Polise mukavemet eden 15 kişi, gözaltına alındı. 

Mahallede alınan yoğun güvenlik önlemlerine, Özel Harekat ekipleri de destek verdi.

Bu arada, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yaptığı açıklamada, daha önce mahalle içinde hızlı motosiklet sürülmesi nedeniyle yaşanan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve bir kişinin öldüğünü kaydetti. 

Olayın bir tarafında 17 aile, diğer tarafında ise 12 aile bulunduğunu belirten Kahya, şu bilgiyi verdi:

“Bu 12 aile, ölüm olayı gerçekleşince sessizce mahalleden ayrılmış ve Bulgurlu köyüne gitmişlerdi. Geçen hafta bize gelerek evlerine dönmek istediklerini söylediler. Biz de sayın Valimizin başkanlığında aileleri barıştırdık. Bugün bu aileleri evlerine yerleştirmeden önce 17 ailenin evinde arama yaptık. Aramada 2 adet tabanca ve 3 adet av tüfeği ele geçirdik.”
A.A.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?