6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Mahalle meclis toplantısı yapıldı

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi’nin organize ettiği mahalle meclisi toplantısının ilki yapıldı.

Malatya merkez Feyzullah Taşkınsoy İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda yapılan toplantıya, Şeyh Bayram, Abdulgaffar ve Aşağı Bağlar Mahalleleri’nde yaşayan vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay, yerel yönetimlerde kalkınmanın birinci şartının mahalleler olduğunu belirterek, mahalle sakinlerinin kendi mahallelerindeki probleme sahip çıkmalarını gerektiğini kaydetti.
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, ideal demokrasilerde, halkın seçtikleri kişilerin daima halkla bütünleşerek, o beldenin problemlerini birlikte çözdüğünü söyledi. Malatya Belediye Başkanı Akın, daha sonra belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediyenin kısa, orta ve uzun vadedeki çalışmalarından da bahseden Başkan Akın, mahalle sakinlerinden gelen sorunları cevapladı.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Eyüp Beyhan ise, Yerel Gündem 21 felsefesinin, kent sakinlerini ve yöneticileri bir araya getirerek kent gündeminin belirlemek olduğunu belirterek, "Mahalle sorunlarının konuşulduğu böyle bir platformun oluşması demokrasinin gereğidir" dedi.

malatya
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 13:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?