4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Mahalleliler sorunlarını anlattı

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'da kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı mahalle temsilcilerinin sorunlarını dinledi. 

AK Parti Malatya İl binası salonunda kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı 9 mahalle temsilcisini dinleyen milletvekili Çalık, vatandaşların mağdur olmaması için Ankara'da yaptığı temaslar hakkında bilgi aktardı. 

Milletvekili Çalık, "Hak sahiplerinin evlerinin bedellerine yönelik kıymet takdir raporlarının gözden geçirilmesi ve vatandaşların lehine revizyon yapılması için yeni bir değerlendirme komisyonu kurulacaktır. Yeni kurulacak bu komisyonda hak sahiplerinden de temsilci bulunacaktır. Fiyatlar yeniden belirlenecektir. Bu dönüşüm ile hak sahibi vatandaşların en üst seviyede karlı olması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. 

Bu karışık atmosferden siyasi rant çıkarmaya çalışanların karşısında olduklarını belirten Çalık, “Kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasından yanayız. Burada yaşayan vatandaşların sosyal imkanı olan bir yerde oturması için bu şarttır. Buradaki vatandaşların mağdur olmaması için, bir komisyon kurulup, yeniden değer tespiti yapılacak.” dedi.
Milletvekili Öznur Çalık'a mahalle temsilcileri arsa bedellerinin yeniden tespitinin şart olduğu konusunda görüşlerini ilettiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?