30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Mahkumlar el emeklerini sergiledi

MAHKUMLAR EL EMEĞİ, GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların yaptığı el emeği, göz nuru eserler sergilendi.

Malatya Park'ın ev sahipliğindeki serginin açılış törenine Vali Ulvi Saran, 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumuhriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. İlhan İçen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Cezaevi Müdürü Şerefettin Güngör ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, "Özgürlüğü bir mahkeme kararı ile kaldırılan tutuklu ve hükümlülerin, cezaevinde kaldıkları süre içerisinde tahliyelerinden sonraki toplumsal ve sosyal hayatlarını sağlamak, yeniden suç işlemelerini engellemek ve böylece daha sağlıklı bir toplum için katkıda bulunmak çağdaş infaz rejimlerinin temel amaçlarından biridir" dedi.

Cezaevinden Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü ile ortak düzenlenen eğitim programları kapsamında çeşitli kurslar açıldığını belirten Ceylan, tutuklu ve hükümlülerin bu tür etkinliklerle sağladıkları kazançlarla hem kendilerine ve hem de dışarıdaki ailelerine bakabildiğini de ifade etti.

Vali Ulvi Saran, "Son derece namüsait şartlar altında da olsa, insanın hayata bakışı, sanata doğru yönelişi her zaman çok kıymetli eserler meydana getirmesini sağlayabilir. Mutlaka hangi şart altında olursa olsun, sanat duygusu ile ve ruhun incelikleri ile bir şeylerin meydana getirilmesi insanın şerefiyle, insanı varlığı ile insanın yüceltilmesiyle alakalıdır" dedi.

Sergiyi gezen Vali Ulvi Saran, Malatyaspor ve Trabzonspor'un renklerinden 2 adet tesbih satın alırken, Bleediye Başkanı Ahmet Çakır'da yine Malatyaspor tesbihi satın aldı. Saran ve Çakır, Çini tabaklardan da satın aldılar.

Malatya Park'daki tutuklu ve hükümlü sergisinin vatandaşlar tarafından gezilerek, istenilen ürünün satın alınabileceği belirtildi.

Sergide, çini, mobilya, takı, tasarım, trikotaj, resim ve mefruşat dallarında çok sayıda el ürünü bulunuyor. Satılan ürünlerin bedelleri, ürünü yapan mahkuma teslim ediliyor.

MAHKUMLAR EL EMEĞİ, GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ
MAHKUMLAR EL EMEĞİ, GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:13:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?