3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Mahkumlara konferans verildi

Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülere "Genel Sağlık Bilgisi" konferansı verildi.

Özel Mavi Nokta Hastanesi'nde görevli Mikro Biyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hülya Atbaş tarafından verilen "Genel Sağlık Bilgisi " konulu konferansta, tutuklu ve hükümlülerin soruları da cevaplandırıldı.

E Tipi Kapalı Cezaevi yetkilileri tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Ceza İnfaz Kurumumuzda barınmakta olan tutuklu ve hükümlülerin kurumumuzda bulundukları süreleri boşa geçirmemeleri, sanat, meslek veya eğitime tabi tutularak tahliyelerinden sonra yeniden dönecekleri topluma ıslah edilmiş, beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir biçimde gelişmeleri amaçlanmaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin özgür ve bilimsel düşünceye, gelişmiş bir dünya görüşüne sahip, insan
haklarına ve onuruna saygılı, yapıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek, bilgi, yetenek, beceri ve davranışlarını geliştirmek amacıyla sosyal kültürel faaliyetler ve konferanslar düzenlenerek hükümlü ve tutukluların özgüvenlerinin ve topluma uyum süreçlerinin sağlanması amaçlanmıştır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?