3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

MAKİAD'dan basına kahvaltı

Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, basın mensuplarıyla biraraya geldi.


Dernek binasında verilen kahvaltıyla basın mensuplarını ağırlayan Nalçacı, daha sonra yönetim kurulu olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Nalçacı, 2009 yılı içerisinde birçok faaliyette bulunduklarını ifade ederek, "Yeni göreve başlayan kurum yetkilileri ziyaret edilerek, görevlerinde başarılar dilendi. MAKİAD her kurum ile diyaloglarını sıkı tutup birlik ve beraberliği pekiştirmeyi temel hedef olarak belirlemiştir.

Ayrıca derneğimiz, üyelerine yönelik belirli periyotlarda geziler
organize etmektedir. Nu kapsamda, Kırgızistan, Suriye, Kıbrıs ve Bosna Hersek'e geziler düzenledik. Bu geziler, işadamlarımıza hem kültürel hem de ticari bir vizyon kazandırmıştır. Derneğimiz bünyesinde şuan 8 sektör komitesi bulunmaktadır. Bu komitelerdeki üyelerimiz belli periyotlarda bir araya gelerek sektörleri ile alakalı sorunları görüşüp, ortak çözüm önerileri üretmektedirler. Şu anki duruma baktığımızda kendi aralarında tekstil komitesi, gıda komitesi, otomotiv komitesi, beyaz eşya, elektronik-mobilya ve tüketim malzemeleri komitesi bir araya gelerek tekstil sektörünün sorunlarını tespit edip, bu sorunları masaya yatırmışlardır" dedi.
Nalçacı, bilgilendirme amaçlı konferans ve seminerlerinde düzenlendiğini belirterek, "MAKİAD üyelerine yönelik bilgilendirme amaçlı eğitim programları düzenlemektedir. Bunun yanında TUSKON tarafından ülkemize getirilen yabancı iş adamlarını da Malatya'da ağırladık. Bu kapsamda Nijer heyetini Malatya'da ağırlayarak, ilimizin kültürel ve ticari yönüyle alakalı bilgiler verdik. MAKİAD olarak bu tür etkinlikler ile Malatya'ya güzel kazanımlar sağlamak bizi onurlandırmaktadır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?