7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya: CHP'li muhalifler Malatya'da

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay "Küçük olsun bizim olsun zihniyetine karşıyız. CHP’yi dar çemberden çıkarıp iktidara taşımak için mücadele ediyoruz" dedi.

Anadolu’yu gezerek parti içi muhalefeti başlatmaya çalışan eski CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, eski Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Haluk Özdağlar, eski Genel Sekreter Yardımcısı Veli Aksoy, eski Çanakkale Milletvekili Altan Tunç, eski Genel Başkan Yardımcılarından Etem Cankurtaran, Elazığ ve Malatya il ve merkez ilçe başkanları ve partililer katıldığı bir toplantı düzenledi. Bugün CHP Malatya İl Teşkilatı’nda düzenlenen toplantı öncesi bir konuşma yapan CHP eski Genel Sekreteri Günay, "Küçük olsun bizim olsun zihniyetine karıyız. CHP’yi dar çemberden çıkarıp, iktidar yapmanın arayışı içindeyiz. Parti içi demokrasiyi işletseydik, partimiz bugün olduğu yerden daha ileri seviyede olurdu. CHP’nin yüzde 20’lerin altında kalmış olmasını içimize sindiremiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep ziyaretinde, kendisinin tesadüfen Gaziantep’de olduğunu, Erdoğan’ı karşılayan binlerce insanı gördüğünü ve kıskandığını bildiren Günay, "Düşündüm, Genel Başkanımız Deniz Baykal, Gaziantep’te böyle binlerce kişi tarafından karşılanmalıydı, dedim kendi kendime. Kıskandım Tayyip Erdoğan’ı" şeklinde konuştu.
Günay, başlattıkları Anadolu Hareketi çerçevesinde partililerin görüşlerini aldıklarını da ifade edip, "Malatya’dan, Sivas, Tokat, Yozgat, Kırıkkale ve Ankara’ya gideceğiz" diye konuştu.

MALATYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 17:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?