2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya: Çöp Ayrıştırma İstasyonu inşaatı başladı

Malatya’da çöplerin ayrıştırılması amacıyla kurulması planlanan istasyonun inşaatına başlandı.

Malatya Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada, mevcut çöp sahasının yüzde 60’lık kısmında gaz sondaj işlemlerinin tamamlandığını bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan belediye yetkilileri, "Belediyemiz tarafından 2002 yılı Ağustos ayından bu yana ilimizde tıbbi atıklar ile evsel atıklar ayrı ayrı toplanmakta ve ayrı olarak depolanmaktadır. Mevcut çöp sahasının ıslah çalışmaları ise hızla devam etmektedir.

Bu çalışmalar doğrultusunda şu ana kadar, idari binalar, 60 tonluk elektronik kantar, çöp sahası içerisindeki 600 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde bir yol bitirilerek hizmete girmiştir. Ayrıca, mevcut çöp sahasının yüzde 60’lık bir kısmında gaz sondaj çalışmaları bitmiş olup, çevre düzenlenmesine başlanmıştır. Duman ve kokunun kontrol altına alınması için, geri kalan yüzde 40’lık alanın yüzey örtü çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Yine çöp sahası içerisinde araç-gereç yıkama-yağlama ünitesi ile işçi evi inşaatına başlanmış ve çalışmalar devam etmektedir" dediler.

MALATYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:16
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?