7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya: Eğitim Alayı'nda Sancak devir teslim töreni ilgi gördü...

 Ulaştırma Eğitim Alayı'nda bu akşam düzenlenen sancak ve komuta devir teslim törenine, Malatya Valisi Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, 2. Ordu Kurmay Başkanvekili Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, Belediye Başkanı Cemal Akın, askeri ve mülki erkan ile davetliler katıldı.

Ulaştırma Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Şevket Özbek'in Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı'na atanmasıyla yerine İzmir Ulaştırma Okulu Eğitim Merkezi Lojistik Şube Müdürü Albay Akif Karamustafa atandı.

Sancak ve komuta devir teslim töreninde konuşan 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Kılıçarslan, "Albay Özbek, zor şartlara rağmen görevini çok iyi yaparak alayını iyi yerlere getirmiştir. Yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.

Albay Karamustafa'nın, Atatürk düşünce sistemini benimseyen, disiplinli, üstün moral ve fizik gücüne sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmış erbaş ve erleri yetiştireceğine inancının tam olduğunu belirten Tuğgeneral Kılıçlarslan, yeni görevinde başarılar diledi.
Tuğgeneral Kılıçlarslan'ın konuşmasının ardından Ulaştırma Eğitim Alayı'nın yeni komutanı Albay Akif Karamustafa, Kıdemli Albay Şevket Özbek'e plaket verdi.
Sancak ve komuta devir teslim işlemlerinin ardından tören, resmi geçitle sona erdi.

iha--malatya
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?