6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya: Irak'a gideli üç ay oldu TIR şoförü sır oldu

Akçadağ İlçesi Levent Kasabası Çobanoğlu Köyü doğumlu olan İhsan Ertaş’ın (30), 3 ay önce Irak’a TIR’la mal götürdüğünü ve bir daha geri dönmediğini söyleyen babası Haydar Ertaş, oğlunun hayatından endişe ettiğini söyledi.

 Oğlunun Irak’ın Musul kentinin Şerikat isimli yerleşim yerinde tutulduğunu ifade eden baba Haydar Ertaş, Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’na gidip yetkililerle görüşmesine rağmen kendisiyle ilgilenilmediğini ileri sürdü.


Anne Zeynep Ertaş ise, 3 hafta önce oğlunun arayıp bir telefon numarası verdiğini ve kendisinin kaçırılıp rüşvet istendiğini söylediğini kaydetti.

Anne Ertaş, daha sonra verilen telefonu aradığında Arapça konuşan birilerinin çıktığını, son olarak aradıklarında ise İngilizce konuşan kişilerin telefona cevap verdiği belirterek, "Oğlum önceden aradığında kaçırıldığını ve 700 dolar verilirse bırakılacağını söyledi. Daha sonra kendisinden haber alamadık" dedi. Anne Ertaş, oğlunun evlilik için parası kazanmak amacıyla Irak’a gittiğini söyledi. İhsan Ertaş’ın kardeşi Gülnisa ise, abisini özlediğini ve kaçıranlar tarafından serbest bırakılmasını istediğini belirtti.

iha-malatya
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 14:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?