7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya: Nemrut Dağı'na gelen turist sayısı her geçen gün artıyor...

Adıyaman'ın Kahta İlçesi ile Malatya'nın Pütürge İlçesi sınırları arasındaki 2150 metre yüksekliğinde olan Nemrut Dağı'nda bulunan Commagene Krallığı'na ait dev heykelleri görmek ve güneşin batışını izlemek isteyen binlerce turist Nemrut Dağı'na koşuyor. Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Irak Savaşı nedeniyle geçen yıl beklenenden de az olan turistin, geçen yıla göre bu dönemde yüzde 20 oranında arttığını belirterek, "Temmuz ayında geçen yıl Malatya üzerinden 500'e yakın turist giderken, bu yıl aynı dönemde bu sayısı 600 civarında gerçekleşti" dedi.


"Nemrut Malatya'nın mı, Adıyaman'ın mı?" gibi kısır çekişmeler yerine, Nemrut Dağı'nın daha iyi tanıtılması gerektiğini ifade eden Özbay, "13 Ekim 2004 tarihinde İtalya'nın Roma kentinde Arslantepe Höyüğü ile ilgili bir sergi açılacak. Bu sergide, Arslantepe'nin tanıtımının yanında Nemrut Dağı'nı da kapsamlı olarak tanıtacağız" şeklinde konuştu.


Dünyanın dört bir yanından gelen turistler ise, güneşin gizemli batışına hayran kaldıklarını belirterek, Malatya güzergahının iyileştirilmesi ve Malatya ile Adıyaman'ı Nemrut Dağı'nda birbirine bağlayacak yolun bir an önce açılması gerektiğini dile getirdiler.

iha-malatya
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 13:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?