7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya: Şiir şöleni ilgi gördü...

 Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, her insan gibi, her şehrin de bir kimliği ve onu oluşturan yapı taşları olduğunu ifade ederek, "Şehirlerin kimliğini meydana getiren unsurlar, sadece mimari ya da şehircilik projeleri değil, kültür ve sanat araçlarının da yoğun bir şekilde devreye sokulması ile oluşur." dedi. Akın, Kernek Şiir Şöleni'nin Malatyalı Şairler'i Malatya Halkı ile buluşturma platformu olmasının yanı sıra, Türkiye'nin sevilen şairlerinin de bu platformda sanatseverlerle bir araya gelmesini sağlayacak işlevi olduğunu söyledi. Türk halkının şiiri ve şairi seven bir toplum olduğunu, şiirin ruhun derinliklerinin yansıtılması olduğunu belirten Akın, "Ben sanata, sanatçıya ve bilime gösterdiğimiz ilgi ve değer oranında yükselebileceğimizi düşünüyorum." dedi.
Daha sonra söz alan sinema ve tiyatro oyuncusu Kenan Işık ise, "Özellikle Malatyalı Hanımlar'a, böylesine bir şiir programında salonu hınca hınç doldurdukları için teşekkür ediyorum ve onlara merhabalar diliyorum. Şiire böylesine önem vermeleri beni ayrıca çok duygulandırdı. "  Tiyatro sanatçısı Kenan Işık yaptığı konuşmanın ardından bir de şiir okudu. Işık, Başkan Akın'ın isteği ile bir şiir daha okuyarak kürsüyü Malatyalı şairlere bıraktı.

Kenan Işık'ın yaptığı konuşma ve okuduğu şiirlerden sonra Malatyalı şairler, Hasan Hüseyin (Aykanat), Umut Bozkurtoğlu, İsmail Cindoruk, Hüseyin Coşkun, Kul Bahri Çavuşoğlu, Sevim Emir (Karagün), Ata Erdoğan, Nurettin Gür (Ozanoğlu), Sulbiye Kutlu, Selma Meriç, Yılmaz Özer ( Aşık Mutsuz), Metin Özer (Birfani), Kul Vahap Salt, Cafer Şahin, Musa Tektaş, Nevzat Topal (Cansever), Hasan Basri Tuncel ve Ali Rıza Uğurlu kendilerine ait birer şiir okudular. Belediye Başkanı Cemal Akın, geceye katılan şairlere günün anısına birer plaket verdi.

iha-malatya
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 13:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?