7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatya: Umutlar 4 Nisan'da dondu

Malatya’da kayısı üreticilerinin don olayında uğradığı zararın felaket boyutunda olduğunu belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Ahmet Çakır, "Hükümetimizin bir an önce Malatya çiftçisine destek çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Don olayından önce üreticilerin kayısıdan beklediği 100 bin ton rekoltenin, bugün 30 bin tonun altına düştüğünü belirten MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Çakır, bugün yaptığı yazılı açıklamada, üreticinin ürününü mutlaka sigorta etmesi gerektiğini söyledi.

4 Nisan gecesinde yaşanan don olayında sadece kayısı değil, kayısı ile beraber Malatyalıların umudunun da donduğunu belirten Çakır, "Zira kayısı piyasasının yüzde 90’lık gibi büyük bir kısmını elinde bulunduran Malatyalı kayısı üreticisinin kasasında 150 milyon dolar çıkmıştır. 4 Nisan gecesi umutları donan kayısı üreticinin yaşadığı bu tabi afetten dolayı,Ticaret Odası’nın başlattığı alternatif çözüm önerilerini destekliyor ve hükümetimizin bir an önce Malatya çiftçisine destek çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

MALATYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 13:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?