6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya ADD'den İsrail ve ABD'ye kınama

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, TBMM'nin ABD ve İsrail'i güçlü bir bildiri ile kınaması gerektiğini söyledi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin ve İsrail'in savaş suçu işlediğini ve uluslararası kuruluşların da yapılanlara sesiz kaldığını kaydetti. Tunçdemir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Savaş suçları temelde bir insanlık suçudur. İşkence, emperyalist işgalin doğasında vardır ve bu yapılanlar daha önceki örneklerde görülen uygulamaların, bu savaşta da sürdürülmesidir. Bu çirkin ve korkunç işkence olayları karşısında, insan haklarını güvence altına almakla yükümlü Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi örgütler, sessiz ve tepkisiz kalmışlardır. Tarihe bağımsızlık, özgürlük, insanlık bildirileriyle geçmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz Amerika ve İsrail'in Irak ve Filistin'deki katliam ve insanlık dışı işkencelerini güçlü bir bildiri ile kınamalıdır."
MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2004 Pazar 15:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?