4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya Barosu'nda yeni dönem

Malatya Barosu'nun yapılan genel kurulunda başkanlığa Selahattin Sarıoğlu getirildi.
Malatya Barosu'nda yapılan ve 291 oyun kullanıldığı seçim sonucunda Selahattin Sarıoğlu, 138 oy olarak başkanlığa seçilirken, diğer aday Eyüp Kutlubay ise 134 oyda kaldı. Çarşaf liste ile yapılan seçimde başkanlar için 19 oy boş çıktı. Malatya Barosu Yönetim Kurulu'na ise Dursun Karaköse, Taner Özhan, Enver Han, Soner Gökçe, Feridun Önal, Bayram Taşkın, Ali Yıldırım, Naki çalışkan, Mehmet Turcan seçildi. Yönetim Kurulu'na 10. isim konusunda ise Osman Aladağ, Arzuhan Kaplan ve Nurullah Güler'in aynı oyu alması nedeniyle netlik kazanmadı. 

Malatya Barosu Disiplin Kurulu'na Şehavet Özpınar, Kürşat Tokaç, Berna Aktaş, Raşit Alaca ve Hıdır Yıldırım seçilirken, Baro Denetleme Kurulu'na ise Ali İhsan Kal, Abdullah Keltaş ve Muharrem Gemici getirildi. Üst Kurul delegeliklerine de Arif Yıldız ve Mehmet Görgeç seçildi. 

Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Malatya Barosu birbirinden üstün birbirinden değerli, bir birinden seçkin 332 avukattan oluşuyor. Seçimde hepimiz birbirimizi kucakladık. Ben kazanmadım, borumuz kazandı. Ben kazanmadım, arkadaşımız meslektaşım Eyüp Kutlubay kazandı. 

Biz aldığımız bu sorumluluğun farkındayız. Bütün gücümle bu güvene layık olmaya çalışacağız. Arkadaşlarımıza verdiğimiz sözlere sadık kalacağız. Mesleki ve Malatya'mızın sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 10:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?