4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya Belediye Meclisi toplandı

Malatya Belediye Meclisi toplanarak gündemindeki maddeleri görüştü. 

Belediye Meclis Salonu'nda Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş'un başkanlığında toplanan Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Malatya Belediyesi İle İnönü Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Turgut Özal Tıp Merkezi yakınına hasta yakınlarının kalması için misafirhane yapılması konusu gündeme geldi. Teklif İmar Komisyonu'nda görüşülmek üzere havale edildi. 

Toplantıda ayrıca, 2001-2002 yıllarında Malatya Belediyesi'nde çalışanlara fazladan yemek ücreti ödendiğine ilişkin Sayıştay denetçisinin ortaya çıkarması ve konunun mahkemeye intikal etmesinden sonra, ödenen fazla paranın personelden tekrar alınması nedeniyle, personelin beraat ettiği, bu konuda temyize gidilip gidilmeyeceği oylandı. Yapılan oylamada, temyize gidilmemesi konusunda karar alındı. Meclis gündemine alınması istenen M plakalı olan minibüsler ile servis araçlarının Malatya Belediyesi'ne yıllık ödenmesi gereken ruhsat harcı 725 YTL'nin genelde ödenmediği ve toplam 122 bin YTL alacak bulunduğu dile getirilip, bu konuda müracaat edilip, sözü edilen alacağın faizsiz olarak 2009 yılına ertelenmesi ve 3 taksitte yıl içerisinde ödenmesi teklifi ele alındı. Meclis üyeleri, konuyu görüşülmek üzere ilgili komisyona havale etti. 

Diğer yandan, toplantıda söz alan CHP'li meclis üyesi Doğan Ağdaş, Sümerpark'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin meclis tarafından verilmesinden sonra, Cumhurbaşkanı Gül'ün Malatya ziyaretinde, kendi ismini değil de, burasının ismi ne ile anılıyorsa o ismiyle kalması veya Malatya'ya hizmet etmiş bir büyüğün isminin verilmesini önerdiğini, bunun mecliste tekrar görüşülmesi gerektiğini söyledi.
Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş ise, bu konunun Belediye Başkanı Cemal Akın'ın mecliste olduğu bir toplantıda ele alınmasının daha uygun olacağını ifade etti.
Toplantıda ayrıca imarla ilgili konular da gündeme gelip, tek tek görüşülerek karara bağlandı. 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:56:00
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?