6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya CHP: Özkan aday adaylığından çekildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Malatya Belediye Başkanlığı için aday adayı olan İsmet Baki Özkan, aday adaylığından çekildiğini bildirdi.
Özkan, basına yaptığı yazılı açıklamada, "Kendi irademle aday adayı oldum. Fakat iktidar partisinin ve şu anda belediye yönetimini elinde bulunduran MHP'nin adaylarını açıklamasına rağmen CHP yönetiminin kararsız bir tutum sergileyerek, bugüne kadar adayını açıklamamasını, bir acz olarak değerlendiriyorum. Aday adaylığından istifa kararını da kendi özgür irademle aldım. İstifamın iki gerekçesi var. Birincisi; parti il yönetiminin kararsızlığı ve ikincisi de Mevlüt Aslanoğlu'nun adaylığının önünü açmaktır" dedi.
CHP'ye Ziraat Mühendisi Hamza Kandi ile işadamı İsmet Baki Özkan, Malatya Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuşlardı. Ancak, CHP il yönetiminin belediye başkan adayı konusundaki girişimlerini sürdürmesi, başvuruda bulunan iki aday adayı dışında isim aramasının Özkan'ın çekilmesine neden olduğu belirtildi.
Bu arada, CHP Malatya yöneticileri de Ankara'ya giderek, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun belediye başkan adayı olması için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştükleri bildirildi. Baykal'ın bu teklife sıcak baktığı, ancak Aslanoğlu'nun kabul etmediği öğrenildi.
NİHAT ABACI - MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 22:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?