2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya Devlet Hastanesi'nde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi

Malatya Devlet Hastanesi’nde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nin kurulması nedeniyle açılış töreni yapıldı.

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nin restorasyonunu ise babasını kanser hastalığından kaybeden Hamza Öcal adlı vatandaşın üstlendiği bildirildi.

Devlet Hastanesi’nde düzenlenen açılış törenine Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ünal İlhan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Topaloğlu, "Ölüm nedenleri arasında 2. sıraya yükselen kanser, günümüzün önemli halk sağlığı problemlerinden biridir. Kansere karşı verilen savaşta en önemli hedef, kanser sıklığını azaltabilecek önlemleri hayata geçirebilmek ve erken tanı konabilen kanserleri tarayabilmek, böylelikle hastanın yaşam kalitesini yüksek seviyede tutabilmektir. Bu çerçevede ilimizde de hastanemize entegre olarak Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi kurulmuştur" dedi.

Bu arada, Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’nca açılan 40 merkezden birisi olan Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nin restorasyonunun, babasını kanser hastalığından dolayı kaybettiği bildirilen hayırsever vatandaş Hamza Öcal tarafından yaptırıldığı belirtildi. Öcal’a günün anısına teşekkür belgesi verildi.

BURHAN KARADUMAN-MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 14:49:42
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?